Petra Nieuwburg

Petra Nuria Nieuwburg, geboren in Madrid 1994, met Nederlandse en Duitse nationaliteit, begon 2002 op 8 jarige leeftijd blokfluit te spelen en studeerde dit tot 2012 bij Alejandro Villar op het “Conservatorio Profesional” te Gijón, Spanje. In 2013 verhuisde ze naar Nederland en woont inmiddels al meer dan 5 jaar in Utrecht waar ze in 2019 bij Heiko ter Schegget haar Masterdiploma afrondde.

Tijdens haar studie begon zij ook met hobolessen met Jasu Moisio. In 2018 werd ze aangenomen op het conservatorium in Brussel en heeft daar haar master afgerond met docent Marcel Ponseele. Ze heeft master lessen gevolgd bij Saskia Coolen, Marion Verbruggen, Kees Boeke, Jan de Winne en Peter Frankenberg.

Sinds 2017 geeft ze individuele blokfluitles in de regio Utrecht, aan zowel kinderen als volwassenen en is begonen in 2021 als blokfluitdocent in Apeldoorn. Ze geeft ook barokhobo lesen in de regio Utrecht en omgeving (zie Lessen).

Daarnast geeft ze regelmatig concerten in samenwerking met verschillende orkesten o.a. Het Amsterdam Barok orkest o.l.v Ton Koopman, Il Gardelino, barok orkset 'La Sorpresa' en 't Kabinet Ensemble. Behalve muziek, is ze ook actief als fotograaf

 

Sonatina in C mineur TWV 41:c2

From: Nouvelles sonatines à clavessin ou violon ou traversière, dont 2 sont accomodés pour la flûte à bec; TWV 41:c2 
Georg Philipp Telemann (Magdeburg 1681 - Hamburg 1767) 
Recorder - Petra Nuria Nieuwburg 
Harpsichord - Ines Montaña Salcedo 
Cello - Joanna Joy Neuschatz