Blokfluitles

Kinderen (van af 6 jaar)

Samen met het boek “Blokfluitkoffer” of “Fluiten met Visjes” leert men op het gehoor te vertrouwen, liedjes te spelen en op een speelse manier het notenbeeld te begrijpen en gebruiken. Ook tijdens de blokfluitlessen worden veel bekende liedjes geleerd. De blokfluit is een zingend instrument en daarom wordt aangemoedigd het liedje eerst met eigen stem te zingen en het dan pas te spelen op de blokfluit. Na het zingen, wordt de verbinding gelegd tussen de muziek en het ritme die daarna op de blokfluit wordt gespeeld. Het begrijpen en spelen van de muziek wordt daarmee veel gemakkelijker!

Volwassenen en gevorderden

Omdat iedereen een ander niveau heeft, wordt eerst gekeken naar de eigen behoefte en wat men wil bereiken. Oefeningen en muziekstukken worden hieraan individueel aangepast. Of het nu gaat om techniek of ritme verbeteren of  het werken aan je zelf gekozen muziekstukken, of het sneller van muziekblad spelen? Samen kunnen we deze, en andere aspecten aanpakken en er stap voor stap aan werken!

Instrument

In overleg kan worden geholpen bij het vinden van het juiste instrument, en kunnen we samen de klank van een houten en plastic blokfluit vergelijken, en kijken wat het beste is voor de student. Jonge beginners kunnen met een plastic blokfluit (met dubbele boring) beginnen maar op de langer termijn is een houten blokfluit raadzaam. Er zijn ook leen instrumenten aanwezig.

Barok hobo les

Wilt u barok hobo les aan huis of in de buurt van Utrecht en omgeving? Neem contact op via info@petranuria.com voor meer informatie.Blokfluitles in Apeldoorn

GIGANT
Nieuwstraat 377
7311 BR Apeldoorn
https://www.gigant.nl/cursus/blokfluitles/

info@petranuria.com

Ensembles


Bestaande ensembles:
Bij de volgende ensembles is het mogelijk om in te stromen, ook gedurende het seizoen. Ben je geïnteresseerd in een van de ensembles? Neem gerust contact op of komt eens kijken!

Tijdreizen, is een ensemble voor (jong)volwassenen waarin we ons richten op oude muziek (voornamelijk barok) met moderne instrumenten. We bestaan op dit moment uit viool, altviool, cello, blokfluit en dwarsfluit.

Poco Più, is een ensemble voor (jong)volwassenen dat zich richt op het spelen van oude muziek op kopieën van oude instrumenten. Dit bekent dat we een halve toon lager spelen op a=415 hertz. We bestaan momenteel uit blokfluit, fagot, barokhobo, viola da gamba en klavecimbel.